CLUNY PARK RESIDENCE  |  Singapore

Set in a lush tropical landscape across the street from the Singapore Botanic Gardens, Cluny Park Residence comprises 52 units positioned over four storeys, each with private lift access. The condominium takes full advantage of its privileged location by the new UNESCO World Heritage site, with every unit sporting a large balcony bordered by angled fins that provide sun shading and division between neighbouring units, whilst directing and framing the views towards the Garden’s greenery.  

The units’ full-height glazing dissolves the barrier between indoor and outdoor space, visually extending the interiors. Ground-floor apartments feature private patios and pools that are protected from the street and the adjacent lots by a layer of perimeter planting. The top two floors house duplex units, allowing for generous double-height living spaces and higher ceilings on the fourth storey. The condominium’s public facilities—which include a pool with a deck and Jacuzzi, a barbecue pit, and a gym—are situated on the roof level with unhindered 360-degree vistas accessible to all residents. 

The façade is composed of glazing framed by light composite timber trimmed with aluminium, giving it a natural yet clearly structured look. This is carried over to the interiors, which employ a luminous colour scheme and feature subtle inclusions of wood in its many forms: it can be found in the white oak floors, textured brushed-cypress feature wall, and walnut wardrobe cabinets. 

 

Top 62 World Best Buildings Shortlist—Royal Institute of British Architects International Prize 2018
AIA New York Merit Awards for Excellence—American Institute of Architects New York Award 2018
AIA Merit Awards for Excellence in Open International Category—American Institute of Architects International Award 2018
Architizer A+ 2017 Awards Jury Special Mention, Multi-Unit Low-rise Housing
内蒙古农村信用社下载 内蒙古农信v盾证书下载 内蒙古农信创业版官方下载 内蒙古农信官方下载 内蒙古农信官网 内蒙古农信下载 内蒙古前三直选 内蒙古十一选五七码中多少钱 内蒙古十一选五形态走势图 内蒙古十一选五一一定牛